Over de fotograaf

Barry Pijnacker werd eind jaren zeventig geboren in het noordelijkste puntje van de kop van
Noord-Holland. Zijn liefde voor fotografie kreeg hij van zijn moeder, de liefde voor het fietsen van zijn vader (al kan de schrijver van dit stuk zich niet aan de indruk onttrekken dat dit laatste slechts is verzonnen voor de balans in het verhaal).
Gezegend met een kunstzinnige inslag, een beetje humor en zeer matige wielerbenen. Hij beschouwt zichzelf als een slechte recreant op de fiets. De ambitie om profwielrenner te worden, is losgelaten op het moment dat hij besefte dat hij alleen bereid was om te fietsen met mooi weer.
Hij ziet graag dat mensen hun eigen fiets in de woonkamer ophangen. Dat lukt niet altijd (ook niet bij hem thuis). Zo is het idee geboren om de werelden van het wielrennen en de kunst samen te brengen. Voor alle liefhebbers, framebouwers, wielercafés, profwielrenners en de betere fietsspeciaalzaken die iets bijzonders aan de muur willen hebben. Zijn foto’s zijn zo simpel mogelijk van opzet. Zonder opsmuk. Zoals het fietsen zelf. Maar er zit altijd een verhaal achter de foto. In de hoop om mensen te inspireren om wat vaker de fiets te pakken maar ook om de symboliek van het wielrennen toe te passen in hun dagelijkse leven.